Høst
Høsten starter med de første salatblade og radiser sidst i maj og fortsætter med nye kartofler i juni. I løbet af sommeren vil du kunne høste ærter, bønner, gulerødder, squash og meget mere. Og når vinteren kommer, står der grønkål, pastinak og persille tilbage, som du kan høste i løbet af vinteren.
I havekassen udnytter vi bedene bedst muligt, så der aldrig er bar jord. Det betyder, at vi i nogle af bedene kan høste to afgrøder efter hinanden, fordi vi planter nyt, når det første er høstet. Man kan få overraskende meget ud af 4 små bede, hvis man udnytter dem optimalt.
Hvor stor en høst kan du så regne med? Det er et spørgsmål, der er svært at svare på, fordi der er så mange forhold, der spiller ind. Det er naturen, vi arbejder med, og derfor er vi afhængige af vind og vejr. Jordbundsforholdene har også stor betydning. Nogle afgrøder lykkes rigtig godt det ene år, mens det ikke går nær så godt året efter. Sådan er det selv for erfarne havedyrkere – men øvelsen spiller selvfølgelig ind. Det gælder om at glæde sig over det, der lykkes, og taget det med godt humør, når noget ikke går som forventet. Grøntsagsavl kræver øvelse som alt andet.
Hjemme hos os vejer vi altid udbyttet af Havekassen for at føre lidt statistik over, hvordan det står til med høsten. Og det er meget forskelligt fra år til år, hvor meget de forskellige afgrøder giver. Samlet set har vi dog altid høstet mindst 30 kg i alt i de 4 bede.